De honorair consul van Seychellen

seychelles

Contactgegevens consulaat: 

Adres: Nesserdijk 368, 3063 NE Rotterdam

Telefoon: +31(0)1002092111

E-mail: keesjan@buro-rietveld.nl

 

Over de Ambassade van de Republiek der Seychellen:

Embassy of the Republic of Seychelles
1st Floor, 28 Boulevard Saint Michel, Box 23
1040 Brussels, Belgium

Telephone: [32 2] 733 60 55 | Fax: [32 2] 732 60 22 | E-mail: brussels@seychellesgov.com

Office Hours: Monday to Friday
0900hrs – 1300hrs
1400hrs – 1700hrs

Ambassador: Ms. Beryl Samson

Senior Counsellor: Ms. Myra Laporte

Email: mlaporte@seychellesgov.com

NOTE: Accredited Ambassador to Belgium and Netherlands with residence in Brussels.

Algemeen

De (honorair) consul is een nabije en laagdrempelige ingang voor het verkrijgen van informatie. U bent van harte uitgenodigd hem daarvoor rechtstreeks te benaderen. Intussen beveelt hij u onderstaande bronnen aan voor een eerste oriëntatie.

Kees Jan Rietveld

Summier profiel

Ik ben Kees Jan Rietveld, geboren in Rotterdam waar ik ook mijn studies heb gedaan. Mijn carrière startte bij General Electric waar ik diverse management en sales & marketingfuncties heb mogen invullen in Engeland, Hong Kong en de Benelux. Sinds 2001 ben ik ondernemer, beginnend als managing partner van een reclame-marktonderzoekbureau en sinds 2016 als oprichter van mijn eigen communicatie en organisatieadviesbureau (www.buro-rietveld.nl en www.derozemnhofrotterdam.nl). Daarnaast ben ik actief als ontwikkelaar van glasvezelinfrastructuur (www.mabin.nl), investeerder bij Startupbootcamp in Amsterdam en diverse e-commerce scale ups.

Ik ben als onbezoldigd bestuurder actief bij Theater Walhalla, Vokaal Talent Nederland, Zangexpress, Classic Young Masters, SKOCR en het Comité ter Behartiging van Nationale Belangen te Rotterdam.

Getrouwd met Carolien Rietveld-de Boer die werkzaam is in het Erasmus MC. We hebben vier studerende kinderen, waarvan er drie in Amsterdam wonen en de jongste in Rotterdam.

seychelles-plattegrond

Cultuur

De maatschappij is vooral matrilineair. De meeste moeders zijn alleenstaand en maken in de families ook de dienst uit. De inheemse muziek genaamd Sega is een mengeling van de verschillende muziekstijlen die door de verschillende immigrantengroepen zijn meegebracht.

Doordat de Seychellen lange tijd een Britse kolonie waren, is de wetgeving en het onderwijssysteem op dat van de Britten gebaseerd. Toch hebben de Fransen duidelijk hun sporen nagelaten. De eilanden maken meer een Franse indruk dan een Britse. Verder zijn de meeste achternamen Frans en veel plaatsaanduidingen zijn ook Franstalig.

Geografie & Economie

De Seychellen, officieel de Republiek der Seychellen, zijn een land en archipel in Afrika ten noorden van Madagaskar in de Indische Oceaan, ongeveer 1600 km ten oosten van het Afrikaanse continent. De Seychellen bestaan uit meer dan 115 eilanden. Minder dan een derde daarvan is bewoond. Van de 95.981 (2020) inwoners woont zo’n 90% op het hoofdeiland Mahé, dat met 155 km² net zo groot is als Texel. De hoofdstad Victoria ligt ook op dit eiland. De Seychellen zijn met hun inwoneraantal het kleinste land van Afrika en het behoort tot de kleinste landen van de wereld. Het land scoort het hoogst op de ontwikkelingsindex (HDI) van alle landen op dit continent maar heeft tegelijkertijd ook de grootste inkomensongelijkheid.

De economie van de Seychellen drijft grotendeels op visserijlandbouw en toerisme. Daarnaast zijn er een kleine industriële en financiële sector. Het toerisme neemt een kleine 20% van het bnp voor zijn rekening. Dit maakt de economie kwetsbaar aangezien dit een branche is die met onverwachte schokken te maken kan krijgen. Daarnaast is het land sterk afhankelijk van import. Ook dit maakt de economie kwetsbaar.

De Seychellen leven voor een groot deel van het toerisme. Niet alleen vanwege de stranden met hun typische granietformaties maar ook door de unieke flora en fauna. Een lokaal gezegde stelt dat hier ooit de Hof van Eden lag.

For more information about the Seychelles, please visit this website.