De honorair consul van Mongolië

Contactgegevens consulaat:

Adres: Hurksestraat 43, 5652 AH  Eindhoven

Tel:   +31 40 7981535

Fax:  +31 40 7983111

Mob: +31 6 39485972

E-mail: lfportier@lfportier.com

Mr L.F. Portier

Tientallen jaren werkzaam als zelfstandig advocaat. Thans op kantoor Portier & Van de Kerkhof Advocaten in Eindhoven. Een algemene praktijk met de nadruk op immigratierecht en personen – en familierecht. Veel problemen doen zich voor op het gebied van verblijfsrecht. Alom bestaat er  een trek naar welvarende landen en is er behoefte aan buitenlandse arbeidskrachten.

Op 16 juli 2019 officieel benoemd tot honorair consul van Mongolie.

Het consulaat is dagelijks tijdens kantooruren bereikbaar.

 

Mongolië

Ooit, namelijk in de tijd van Djingis Khan, was Mongolië heel groot. Na 70 jaar een communistisch regime te hebben gehad, werd Mongolië in 1990 democratisch en ging Mongolië over van een centraal geplande economie naar een markteconomie.

Mongolië is een bijzonder land. Het is ‘s werelds op één na grootste geheel door land omgeven land en het dunst bevolkte land ter wereld. Het land is 38 x groter dan Nederland en er wonen ongeveer 3 miljoen mensen, waarvan ongeveer de helft in de hoofdstad Ulaanbatar.

 

 

Economie

Mongolië is rijk aan grondstoffen en heeft een aantrekkelijk belastingstelsel.

Bovendien ligt het tussen 2 grote afzetmarkten (China en Rusland) in.  Mongolië heeft om die reden dan ook een  gunstig ondernemingsklimaat. Nadere informatie is te vinden op www.brussels.embassy.mn.

Cultuur

Mongolië staat bekend om zijn nomadische tradities. De nomadische levensstijl wordt tegenwoordig nog steeds in het buitengebied toegepast.

Mongoolse keelzang is een unieke traditionele zangstijl.

Ieder jaar vindt medio juli het Naadam festival plaats. Het is een nationaal festival. De gemeenschappen nemen het tegen elkaar op op de onderdelen worstelen, boogschieten en paardrijden. Deze takken van sport zijn de nationale sporten.