De honorair consul van Letland

 

Contactgegevens consulaat:

Adres: Celsiusstraat 20, 6003 DG, Weert

Telefoon: +31(0)495-820210

E-mail: hc.latvia@esep.nl

https://www.mfa.gov.lv/en/netherlands

Algemeen:

De (honorair) consul is een nabije ingang voor het verkrijgen van informatie. U bent van harte uitgenodigd hem daarvoor rechtstreeks te benaderen. Intussen beveelt hij u onderstaande bronnen aan voor een eerste oriëntatie.

drs. E. (Emile) J.O. Bruschinski

Summier profiel

In het dagelijks leven ondernemer op het gebied van waterzuivering en watermanagement. Algemeen directeur van ESEP Milieutechniek te Weert (www.esep.nl ).

Januari  2020 is Dhr. Bruschinski benoemd tot honorair consul van de Republiek Letland in Limburg en Noord-Brabant.

Het honorair Consulaat is gevestigd op het bedrijfsadres  te Weert en bereikbaar tijdens kantooruren. De honorair Consul stelt zich ten doel de contacten op economisch, cultureel en educatief gebied tussen Letland en Nederland wederzijds te bevorderen.

Actuele gegevens over Letland

Letland is het middelste land van de drie Baltische Staten en grenst ten Westen aan de Oostzee of Baltische zee, ten Noorden aan Estland, ten Oosten aan Wit-Rusland en Rusland, en ten Zuiden aan Litouwen. Letland heeft ca. 2 miljoen inwoners waarvan ca. 1 miljoen woont in en rondom de hoofdstad Riga.

Algemeen

Veel informatie over Letland is te vinden op de website van het Letse Investeringsagentschap of Het Instituut voor Letland (beide Engelse websites)

LIAA : https://www.liaa.gov.lv/en

Latvia Institute: https://www.latvia.eu/

Economie

Letland heeft een moderne economie en een relatief hoog opgeleide meertalige bevolking. Belangrijke sectoren zijn houtbewerking, metaalbewerking & engineering, transport & logistiek, informatie technologie, groene technologie, health care, life sciences en voedselverwerking. Meer informatie is te vinden op https://www.liaa.gov.lv/en/invest-latvia/key-sectors

Cultuur

Letland heeft een zeer oude en boeiende historie & cultuur. Op de website van het Letse Instituut is veel informatie te vinden.  https://www.latvia.eu/?tag=42#discover

Onderwijs en wetenschap

Letland biedt uitgebreide mogelijkheden voor onderwijs en studie. Zie deze website voor een overzicht: http://www.studyinlatvia.lv/