De honorair consul van Frankrijk

frankrijk-logo

Mr. P.H. (Peter) Louwers

Vestigingsadres consulaat:
Stationsplein 101 (in het kantoor van HOLLA Advocaten)
5211 BM ’s-Hertogenbosch
Postadres:
Postbus 396
5201 AJ ’s-Hertogenbosch
Telefoon: +31 73 61 61 100
E-mail: louwers.consulhonoraire@holla.nl
Website: Klik hier

Actuele gegevens over Frankrijk

De (honorair) consul is een nabije ingang voor het verkrijgen van informatie. U bent van harte uitgenodigd hem daarvoor rechtstreeks te benaderen. Intussen beveelt hij u onderstaande bronnen aan voor een eerste oriëntatie.

Algemeen

Voor een snel overzicht van belangrijke gegevens over de Franse Republiek klik hier.

Summier profiel

1974 – 2013 werkzaam als advocaat aanvankelijk in Rotterdam, later bij HOLLA ADVOCATEN (www.holla.nl) te ’s-Hertogenbosch, met name op het gebied van (internationale) handelscontracten, ondernemingsrecht en arbeidsrecht. Bekleedde diverse neven- en bestuursfuncties, waaronder die van rechter-plaatsvervanger in de Rechtbank te ’s-Hertogenbosch.

Thans dus honorair consul van Frankrijk en in verband daarmee lid van het bestuur van Corps Consulaire Nederland (www.ccnederland.eu) en voorzitter van het bestuur van Corps Consulaire Noord-Brabant (www.cc-nb.nl).

Daarnaast lid en (plv) voorzitter van diverse commissies in de juridische sfeer. Het consulaat is nog steeds gehuisvest bij Holla Advocaten.

Kerngegevens van Frankrijk

De Franse Republiek bestaat uit het moederland (verdeeld in 12 regio’s en 96 departementen), 4 overzeese departementen (Guadeloupe, Martinique, Frans Guyana en Réunion), 7 overzeese gebiedsdelen (Frans Polynesië, Wallis en Futuna, Mayotte, Saint-Pierre-et-Miquelon, de zuidpoolgewesten, Saint-Barthélémy, Saint-Martin) en 1 territoriaal gebied met een aparte status (Nieuw-Caledonië).

Oppervlakte: 550.000 km²

Het grootste land van West-Europa (bijna 1/5 van de oppervlakte van de Europese Unie), met een uitgestrekte maritieme zone (een exclusieve economische zone die zich uitstrekt over 11 miljoen km²)

Kaart van bestuurlijk Frankrijk

Bekijk hier de kaart van bestuurlijk Frankrijk

Economie

Frankrijk is met zijn 66,3 miljoen inwoners en een oppervlakte van 632.834 km2 het grootste land van de Europese Unie. Voor uitgebreide informatie over de Franse economie klik hier voor meer details.

Raadpleeg ook:

Franse Kamer van Koophandel in Nederland (CCI-PB) via deze link. Of Business France (handel en investeringen) via deze link waarin onder meer nuttige zoekfuncties over Franse business te vinden zijn.

 

Cultuur

Veel informatie vindt u op de site van het Institut français: klik hier http://institutfrancais.nl/nl/. De culturele Agenda vindt u hier.

Verdere informatie over evenementen in de Franse sfeer ook in Nederland is bij voorbeeld ook te vinden via deze link.

Onderwijs en wetenschap

De Franse doelstellingen op het gebied van wetenschappelijke en culturele samenwerking met Nederland zijn:
uitbreiding van de universitaire en wetenschappelijke samenwerking door het opzetten van netwerken van excellentie, versterking van de aantrekkelijkheid van Frankrijk middels een innoverend cultureel en linguïstisch aanbod, toenadering tussen de Franse en Nederlandse samenlevingen, in het bijzonder het heroveren van de jonge elite.

Voor meer details zie deze link.