De honorair consul van Frankrijk

frankrijk-logo


Vestigingsadres consulaat:
Prof. Dr. Dorgelolaan 30 (kantoor Holla Advocaten)
5613 AM Eindhoven

Postadres:
Postbus 396
5201 AJ ’s-Hertogenbosch

Telefoon: +31 88 44 02 472
E-mail: consulhonoraire.eindhoven@holla.nl
Website: Klik hier

Actuele gegevens over Frankrijk

De (honorair) consul is een nabije ingang voor het verkrijgen van informatie. U bent van harte uitgenodigd hem daarvoor rechtstreeks te benaderen. Intussen beveelt hij u onderstaande bronnen aan voor een eerste oriëntatie.

Algemeen

Voor een snel overzicht van belangrijke gegevens over de Franse Republiek klik hier.

Mr. F.W.H. (Ferry) Weelen

Summier profiel

1991 – tot heden: werkzaam als advocaat in Eindhoven bij Holla Advocaten (www.holla.nl) met name op het gebied van (internationale) handelscontracten, zoals distributie, agentuur, franchising, ondernemingsrecht en mededingingsrecht. Sedert 2008 boardmember van European Law Firm (ELF), een samenwerkingsverband van onafhankelijke advocatenkantoren in Europa.

Sedert oktober 2018 aangetreden als honorair consul van Frankrijk en in verband daarmede lid van het Corps Consulaire Noord-Brabant.

Kerngegevens van Frankrijk

De Franse Republiek bestaat uit het moederland (verdeeld in 12 regio’s en 96 departementen), 4 overzeese departementen (Guadeloupe, Martinique, Frans Guyana en Réunion), 7 overzeese gebiedsdelen (Frans Polynesië, Wallis en Futuna, Mayotte, Saint-Pierre-et-Miquelon, de zuidpoolgewesten, Saint-Barthélémy, Saint-Martin) en 1 territoriaal gebied met een aparte status (Nieuw-Caledonië).

Oppervlakte: 550.000 km²

Het grootste land van West-Europa (bijna 1/5 van de oppervlakte van de Europese Unie), met een uitgestrekte maritieme zone (een exclusieve economische zone die zich uitstrekt over 11 miljoen km²)

Kaart van bestuurlijk Frankrijk

Bekijk hier de kaart van bestuurlijk Frankrijk

Economie

Frankrijk is met zijn 66,3 miljoen inwoners en een oppervlakte van 632.834 km2 het grootste land van de Europese Unie. Voor uitgebreide informatie over de Franse economie klik hier voor meer details.

Raadpleeg ook:

Franse Kamer van Koophandel in Nederland (CCI-PB) via deze link. Of Business France (handel en investeringen) via deze link waarin onder meer nuttige zoekfuncties over Franse business te vinden zijn.

 

Cultuur

Veel informatie vindt u op de site van het Institut français: klik hier http://institutfrancais.nl/nl/. De culturele Agenda vindt u hier.

Verdere informatie over evenementen in de Franse sfeer ook in Nederland is bij voorbeeld ook te vinden via deze link.

Onderwijs en wetenschap

De Franse doelstellingen op het gebied van wetenschappelijke en culturele samenwerking met Nederland zijn:
uitbreiding van de universitaire en wetenschappelijke samenwerking door het opzetten van netwerken van excellentie, versterking van de aantrekkelijkheid van Frankrijk middels een innoverend cultureel en linguïstisch aanbod, toenadering tussen de Franse en Nederlandse samenlevingen, in het bijzonder het heroveren van de jonge elite.

Voor meer details zie deze link.